LeghornGroup reageert op de technologieën van de toekomst, innovatie-uitdagingen en Logistics 4.0.
Intelligente vrachtwagens die in real time alle informatie over het gewicht en de aard van de vervoerde goederen uitzenden, tablets die voortdurend de route van zware voertuigen monitoren, dewelke informatie ontvangen hoe de goederen worden opgeslagen, welke routes, onderhouden en geleverd aan klanten.
Voertuigen dewelke communiceren met elkaar, uitwisseling van informatie over files, ongevallen of het naderen van wegenwerken.
De toekomst is al hier en de LeghornGroup wil nogmaals de hoofdrol spelen, door deel te nemen aan de eerste Europese proef van een innovatieve manier voor het regelen van mobiliteit, door middel van sensoren die geplaatst worden op voertuigen en containers en waarbij de infrastructuur in staat is om met elkaar te praten.
De tests werden uitgevoerd in de afgelopen twee weken langsheen het infrastructuur-systeem die bestaat uit de haven van Livorno en SGC Fi-Pi-Li, beschikbaar gesteld door de Toscaanse regio, dankzij de 40 bedrijven en 100 ingenieurs uit de hele wereld om Hi- Tech apparaten te testen die voldoen aan de nieuwe rijzende Europese communicatie-normen.
Bijschrift van foto 1: Ing. Federica Bolognesi, BDM LeghornGroup met (van links) Dr. Paul Pagano, hoofd van het Innovation Service Center CNIT – APL, Vincenzo Ceccarelli, wethouder mobiliteit van de regio Toscanië en Giuliano Gallanti, commissaris van het Havenbedrijf van Livorno.
Bijschrift van foto 2: Het LeghornGroup team belast met de elektronische beveiligingsoplossingen. Van links naar rechts: Alessio Rofi, R & D manager, Federica Bolognesi, BDM en Anani Kokou, specialist in beveiliging van logistiek en transportprocessen.